Klanten die rekeningen niet betalen, groot probleem voor MKB

22/07/2015 at 12:27
filed under Uncategorized

Het is nog steeds de manier zoals er vaak wordt geleverd door bedrijven. Eerst goederen leveren dan afrekenen. De bouw is daar een perfect exemplaar van. Laat u iets netjes maken aan uw woning, dan wordt de taak op voorhand afgerond en achteraf gefactureerd. Zo werkt het gewoon.

Een betalingstermijn van een week op twee is heel normaal. Soms is het 30 dagen. Er zijn echter redelijk wat problemen met mensen die hun factuur niet tijdig betalen. Mensen betalen hun rekeningen te laat of soms totaal niet. Dit brengt bedrijven in de problemen.

Bedrijven hebben ook kosten

Deze bedrijven moeten ook gewoon personeel in dienst betalen. Plus ze maken ook nog andere kosten. Veel organisaties geven het incasseren van rekeningen uit handen aan een bureau voor incasso. Zo kan dat bijvoorbeeld bij een incassobureau Eindhoven uitbesteed worden. Zo wordt het lokaal geregeld.

Het bedrijf dat de goederen of diensten geleverd heeft schakelt een incasso in om de factuur alsnog vergoed te krijgen. Vaak zult u dan extra moeten betalen. De extra kosten zijn natuurlijk voor u. U heeft immers niet op tijd betaald. Dan had u maar op tijd moeten betalen. Het bedrijf heeft ook gewoon de spullen of diensten geleverd, dan moet er ook gewoon betaald worden.

De extra incasso kosten verschillen en zijn afhankelijk van het factuurbedrag. Rekent u op een percentage van rond de 10%. Dat is zeker zonde van het geld, of niet soms? Na het incassotraject kan de ondernemer het besluit nemen om een deurwaarder Eindhoven in te zetten, mits u nog niet betaald heeft natuurlijk.De gerechtsdeurwaarder komt vaak pas na het incassobureau. Voor openstaande facturen is de bevoegdheid van een gerechtsdeurwaarder groter. En beslaglegging behoort tot de mogelijkheden. Dat kan zijn door beslag te leggen op uw inkomsten maar ook op uw spullen. De problemen worden zo steeds groter. Als u in het incasso traject netjes betaald, hoeft het zover niet te komen. U wilt uiteraard niet met een deurwaarder te maken krijgen.

no comments

RSS /

Comments are closed.