Verschillende type liften

31/03/2016 at 12:29
filed under Uncategorized

Er zijn verschillende soorten liften beschikbaar. Veel mensen maken regelmatig gebruik van een lift, zeker wanneer iemand in een flat of een appartement woont. De personenliften zijn dan ook zeer regelmatig gebruikt en bij veel mensen bekend. Maar een lift kan ook in een een ‘gewone’ woning geplaatst worden. Bijvoorbeeld wanneer iemand slecht ter been is en toch in het huis wil blijven wonen.

Deze liften worden dan vaak langs de trap geplaatst, zodat iemand toch naar een hogere verdieping kan, zodat trap te hoeven lopen. Deze type liften zijn minder bekend bij veel mensen, maar worden toch nog met enige regelmaat geplaatst. Soms is dit bij oudere mensen die slecht ter been zijn, maar het kan ook bij jongere mensen geplaatst worden op het moment dat iemand bijvoorbeeld een ongeluk heeft gehad.

Liften die gebruik worden op het werk

Naast liften die gericht zijn om mensen te verplaatsen, zijn er ook nog liften die als doel hebben om goederen te verplaatsen. Deze liften worden bijvoorbeeld in een magazijn of in de horeca gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een auto garage, waar mensen banden en andere onderdelen op een hogere verdieping stallen. Met zoiets als een goederenlift kan er dan gemakkelijk verplaatst worden. Ook in de horeca kan de keuken bijvoorbeeld een verdieping hoger zitten. Middels een horecalift wordt het voedsel dan verplaatst naar de bediening die een verdieping lager aanwezig is. Liften zijn er dus in alle soorten en maten.

Auto optillen in een werkplaats

Ook in bijvoorbeeld een werkplaats waar monteurs bezig zijn met het onderhoud van auto’s is vaak een lift aanwezig. De auto kan op deze manier worden opgetild en zo kan een monteur veilig onder de auto werken. Dit wordt ook wel een ‘brug’ genoemd. Deze liften moeten natuurlijk wel veel kunnen tillen, want een auto is zeker niet licht. Ook moeten deze liften aan bepaalde eisen voldoen.

no comments

RSS /

Comments are closed.