Incasso inschakelen voor nabellen wanbetalers

17/02/2016 at 13:40
filed under Uncategorized

Veel bedrijven zijn er wel bekend mee. De klant die niet betaald of niet op tijd betaald. Het is erg vervelend en vorm een groot probleem voor het MKB. In een ideale wereld betaald iedere klant de rekeningen op tijd. Helaas is dit dus niet altijd het geval. Veel bedrijven krijgen op een betaald moment te maken met wanbetalers. Voor de bedrijven gaat er vaak veel tijd zitten in het nabellen en benaderen van deze wanbetalers. Een incassobureau Den Haag kan hulp bieden in dergelijke situaties.

Extra werk bij openstaande facturen

En als er werk gedaan moet worden, kost dit natuurlijk alleen maar extra geld (tijd is namelijk geld). Ook kan het natuurlijk soms gebeuren dat een klant gewoon wat later betaald. Dat kan gebeuren en met goed contact zijn hier goede afspraken over te maken. Wel is het belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt. Goed contact met de klanten (debiteuren) zorgt over het algemeen voor snellere betalingen. Een goed beleid opstellen is dan ook aan te raden.

Hulp bij deze vorderingen

Een incassobureau kan over het algemeen helpen bij deze vorderingen. Bij een openstaande betaling kan deze worden overgedragen en zal de debiteur te maken krijgen met deze derde partij. Maar een incassobureau kan ook vaak helpen om een goed beleid op te stellen om de betalingen sneller betaald te krijgen. Bijvoorbeeld het opstellen van herinneringen of bepaalde brieven die naar debiteuren verzonden kunnen worden. Ook is het laten nakijken van de contacten en de algemene voorwaarden door een dergelijke partij van belang. Goede voorwaarden op laten stellen kan ervoor zorgen dat duidelijk naar de klant is welke kosten er worden moeten gemaakt als er facturen langer open blijven staan.

Mocht het voorkomen dat een factuur niet betaald wordt, dan is het belangrijk niet te lang te wachten om de vordering over te dragen een incassobureau. Hoe sneller een debiteur benaderd wordt, hoe groter de kans is dat de rekening alsnog betaald wordt.

no comments

RSS /

Comments are closed.